Stop doing your marketing, start being your marketing

Herken je dit?

Je scrolt vandaag nog over je tijdlijn en ziet allemaal online Hans Kazans die je in no-time gouden bergen beloven.

Op zich niks mis mee. Want eerlijk is eerlijk. Dit klinkt geweldig toch?. Where can I sign?

 

But this is the thing!

Als dingen te mooi klinken om waar te zijn, dan is dat ook zo. Maar stel je voor dat het kan. Stel je voor dat er een schaalbaar model is die je zo kan overnemen. Zou je daar voldoening uit halen? Zou je dan nog steeds de impact maken die je wilt maken? Zou het nog uit een plek komen waar het klopt. Je hart?

 

Als dit zo is, dan ben ik super blij voor je en kan ik je alleen maar aanmoedigen om verder te gaan.

 

In veel gevallen is het anders.

Veel ondernemers die impact willen maken verliezen zichzelf, omdat ze teveel bezig zijn met hoe ze denken marketing te moeten doen.

Welke marketing strategie werkt het best? Hoe kan het makkelijk en snel veel geld opleveren? Naar mijn mening ben je dan niet meer bezig met de vraag: Hoe kan ik het meest impact maken. Kwantiteit lijkt boven kwaliteit te staan.

 

Als kwantiteit belangrijker voor jou is dan echt impact maken, dan is deze blog niks voor jou en dat is wat mij betreft helemaal oké.

 

Wil je weten hoe je jezelf kunt toepassen op je marketing? Let’s roll.

 

Om verder te gaan moet ik ook met de billen bloot. Ik heb er jarenlang aan meegedaan. Door de focus te leggen op snelle groei en schaalbaarheid verloor ik mijn missie uit het oog. Mensen helpen door écht impact te maken stond altijd hoog in het vaandel. Maar door mijn eigen onzekerheid verloor ik dit uit het oog. Mijn marketing en mindset lagen niet meer in lijn met wat ik de wereld te geven had.

 

Be your marketing.

Sinds een korte tijd pas ik mezelf toe op mijn marketing. Ik kies voor impact in plaats voor kwantiteit. Ik wil werken vanuit mijn “zone”. Wanneer ik werk vanuit mijn “zone” dan valt alles op plek. Ik maak me dan geen zorgen meer over: Ik moet een funnel hebben, een online programma of een ander systeem dat schaalbaar is. Nee wanneer ik werk vanuit mijn “zone” wijst de weg zich van zelf.

 

3 vragen die mij enorm hebben geholpen om te werken vanuit mijn ‘zone” en mezelf op de marketing toe te passen.

 

 

1: Wat is jouw “doen door niet te doen” impact effect.

Wat kom jij brengen in een samenwerking zonder dat je daar iets voor hoeft te doen? Of beter gezegd: Welke impact maak jij door gewoon jezelf te zijn. Als je dit lastig vindt kun je dit ook aan je huidige klanten vragen.

 

2: Wat is jouw “doen door te doen” impact effect?

Dit is een krachtig talent waarover je beschikt. Wat is iets wat jij graag doet en uitmuntend goed in bent? Dit is iets waar mensen vaak van staan te kijken als je dit doet. Again: Als je dit lastig vindt, vraag het aan je huidige klanten.

 

3: Wat zijn jouw “the words you own” impact effect?

Welke woorden typeren jou?  Als je weet welke woorden jij de baas bent dan heb je een goede checklist om scherp te blijven in je communicatie. Door dit toe te passen blijf je dicht bij jezelf en kom je niet over als een gelikte “ik heb een cursus copy writing gevolgd”. Je laat gewoon jezelf zien zoals bent in je eigen woorden.

 

Get in your ‘zone’ and stay in your ‘zone’.

Wanneer je deze drie impact effecten samen brengt, dan kom je in je “zone” en ben jij je marketing. Vanuit hier word alles duidelijk. Je hoeft je geen zorgen meer te maken of je een funnel moet hebben, een online programma, of dat je alles uit moet besteden. Nee, wanneer je werkt vanuit je “zone” wijst de weg zich vanzelf.

 

Bright day,

Alex

 

Vraag? Stel hem hier.