6 redenen waarom adverteren op social-media je Top of Mind maakt!

Social media advertisement.

Misschien heb je overwogen om er mee te beginnen, misschien heb je het een tijdje geprobeerd of misschien is het compleet nieuw voor je. Anyhow je bent er en dat is top.

In dit artikel deel ik met  jou 6 redenen waarom je zou moeten adverteren op social-media, zodat je Top of Mind bent bij je audience. Als je niet Top of Mind bent, you ain’t got game.

Let’s go…

1: Je betaalt weinig, voor veel bereik.

Yes it’s real. Online kun je al adverteren vanaf 1 euro per dag. Voor een paar tientjes per maand kun jij al een succesvolle campagne draaien op Facebook & Instagram. Good to know: Er is geen tv-commercial of magazine die hier aan kan tippen.

 

2: Je content wordt zichtbaar precies voor de mensen waar jij het voor hebt gemaakt.

Een van de redenen dat ik geen tv meer kijk is omdat ik een schijt hekel heb aan alle tv-commercials. I don’t give a sh*t om de nieuwste hair conditioner. Ik heb geen eens haar meer.

Dit is waarom ik zo fan ben van Facebook & Instagram advertenties. Je kunt namelijk je eigen doelgroep samenstellen.

Let me show you.

  • Demografische gegevens: Je kunt je doelgroep selecteren op basis van leeftijd, plaats, postcode, taal, of opleiding die iemand heeft gevolgd.
  • Beroep: Hoe vet is dit. Je kan mensen selecteren op basis van hun beroep. Dit is super handig als jouw doelgroep zich in een specifieke beroepsgroep vindt.
  • Fans van een pagina: Selecteer pagina’s waarvan je weet dat jouw doelgroep die volgt.
  • Interesses: Je kunt selecteren op de interesses van jouw doelgroep. Bijvoorbeeld de magazines en boeken die ze lezen of evenementen die ze bezoeken.

 

3: Je behoud een goede connectie met je leads en huidige klanten.

Je kunt een gerichte advertentie sturen naar de mensen die in je nieuwsbrief zitten. Daarnaast kun je ook loyaliteit advertenties opzetten. Loyaliteit advertenties hebben geen call to action, maar zijn er enkel om je huidige klanten een blijk van waardering te geven. Denk bijvoorbeeld aan moederdag. Waarin je jouw klanten die mama zijn in het zonnetje kan zetten. Of dat je tijdens de kerstperiode al je huidige klanten een fijne kerst toe wenst en bedankt voor een geweldig jaar.

 

4: Look-A-like-audience zijn THA BOMB!

Look-a-like what? Let me explain. Van deze functie binnen Facebook & Instagram advertenties ben ik mega fan. Door het aanmaken van look-a-like-audiences gaat Facebook opzoek naar nieuwe mensen die veel lijken op jouw website bezoekers of die eerder een interactie met je bedrijf hebben gehad. You need to try this.

             

5: Retargeting dat zorgt voor Top of Mind Marketing.

Oke, retargetting ben ik misschien wel het allermeest fan van. Met retargetting is het mogelijk om bezoekers die bepaalde pagina’s van je website hebben bezocht, opnieuw te bereiken via social advertisement. Middels retargetting kun je dus super specifiek en gericht advertenties sturen en ben je continue Top of Mind bij zowel je toekomstige klanten als je huidige klanten.

 

6: Organisch bereik vs advertenties.

Omdat Facebook & Instagram social platforms zijn komt een bericht die je enkel op je tijdlijn plaatst niet bij veel mensen terecht. Dit kun je k*t vinden of niet, maar des te meer reden om te adverteren. Je betaalt namelijk niet alleen voor bereik, kliks en conversies, maar ook voor data waarmee je jouw business kunt optimaliseren.

Conclusie.

De voordelen om te starten met social advertisement zijn groots. Vraag jezelf af wat loop ik elke dag mis wanneer ik niet adverteer. Voor een paar tientjes paar maand kom je al een heel eind.

Hulp nodig bij het adverteren of zoek je iemand die dit uit handen neemt?

Stel je vraag hieronder. Ik kijk graag met jou hoe je het best kunt starten met adverteren.

Be in the game. Be Top of Mind.

Bright day,

Alex

Vraag? Stel hem hier.

  • Met mijn inzending geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.